Skip to content

Blog

Verschil tussen mobielvriendelijk en responive webdesign

Verschil tussen mobielvriendelijk en responsive webdesign

Omdat het gebruik van mobiele apparaten ook doorzet bij gebruikers in de zakelijke wereld, staan webdesigners voor een dilemma. Volstaat het om een website alleen maar mobiel-vriendelijk te maken of is het van belang dat website zich aanpast, aan elke formaat waar de website op wordt bekeken? Hier moet bij het ontwerp van de website rekening worden gehouden.

Responsive design is een slimme techniek die content op een eenvoudige manier beschikbaar maakt voor vrijwel elk platform. Een goed responsive ontwerp bespaard tijd en kosten, omdat je je daarna niet meer hoeft te ontwerpen voor verschillende mobiele en desktop apparaten. Een goede responsive website biedt de content en aangepast aan voor mobiele telefoons, tablet en natuurlijk ook voor laptop en desktop PC’s.

Verschil tussen mobielvriendelijk en responsive webdesign

De termen mobiel vriendelijk en responsive worden nogal eens door elkaar gebruikt. Er zit echter wel een groot verschil tussen beide termen. Mobielvriendelijk is meer een praktische oplossing om een (deel van een) oude website toegankelijk te maken op een smartphone of tablet. Er wordt eigenlijk een tweede website gemaakt in een lay-out die geschikt is voor het telefoonscherm. Nadeel is dat deze website ook apart moet worden bijgehouden en wijzigingen dus 2x moeten worden doorgevoerd. Voordeel is dat dit een goedkopere oplossing kan zijn als de huidige website niet responsive te maken is en een nieuwe website laten maken niet gewenst is.

Responsive websites zijn gebouwd volgens een techniek die het gebruikte device zelf herkent, de inhoud van de site wordt daarna in de juist lay-out vertoont. Dezelfde website ziet er dus anders uit op de desktop computer dan op de tablet of de mobiele telefoon. Is een bestaande website nog eenvoudig om te zetten is naar responsive website? Dit hangt af van de gebruikte techniek en de complexiteit van de website. Als je een website hebt laten maken in een CMS systeem is de kans al groter. Wij kunnen uw site analyseren en bepalen of de website is om te zetten naar responsive.

Heeft u nog vragen neem dan vooral contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Back To Top