Skip to content

Blog

Wat is CMS

Wat is een CMS en wat kunt u ermee?

CMS is de afkorting voor Content Management Systeem dat als een programma op uw website kan worden geïnstalleerd. Het grote voordeel van CMS is dat u ook zonder diepgaande kennis op een simpele manier wijzigingen kunt aanbrengen op uw website.

Toepassing, techniek en beheer

CMS is bij uitstek geschikt voor websites die op regelmatige basis geactualiseerd worden. U kunt daarbij denken aan een website met nieuws, maar ook aan een website van een makelaar om het aanbod van woningen te verversen.

De techniek die gebruikt wordt, bestaat uit een database. De template en inhoud van de website worden daarin opgeslagen. Met het aanpassen van de template is het bijvoorbeeld heel gemakkelijk om de website een nieuwe uitstraling te geven.

Het beheren van content is heel gemakkelijk. Zo kunt u heel simpel teksten aanpassen, maar ook foto’s of filmpjes toevoegen en links creëren. Daarvoor kunt u de editor gebruiken. Meertalig beheer is overigens ook mogelijk, zodat de website in meerdere talen beschikbaar kan komen. Er wordt echter niet automatisch vertaald, zodat u dat eerst zelf zult moeten doen.

Andere mogelijkheden die CMS te bieden heeft, is het toepassen van een gebruikersregistratie voor toegang tot de website en het maken van dynamische pagina’s. Kortom, een veelzijdig en gebruiksvriendelijk systeem.

Back To Top